Meer vluchten nodig voor Groningen Airport

De directeur van Groningen Eelde Airport, Meiltje de Groot, heeft vandaag de strategie van de luchthaven gepubliceerd. Hierbij werd de behoefte uitgesproken aan meer vluchten om het vliegveld uit de rode cijfers te helpen. De luchthaven wil verder duidelijkheid van de aandeelhouders, namelijk de provincies Drenthe, Groningen en de gemeente Tynaarlo. Duidelijkheid om te bevestigen dat ze de NEDAB-kosten, de niet-economische diensten van algemeen belang, op zich zullen nemen.

Deze lagen vroeger altijd rond de 3 miljoen euro. Door inflatie zijn deze kosten met 50% toegenomen waardoor er een gat in de begroting ligt. De provincie Drenthe lijkt in ieder geval wel te porren voor dit extra geld, de andere 2 partijen hebben nog altijd geen duidelijkheid gegeven.

Deze kosten moeten worden overgemaakt, anders kan het vliegveld de deuren sluiten; aldus directeur de Groot. Door meer vluchten aan te trekken kan het vliegveld meer inkomsten genereren. In 2019 waren er ruim 200.000 passagiers, in 2022 was dit minder dan de helft.

Op de lange termijn wil het vliegveld zich aansluiten bij de Schiphol Group om de kosten te verlagen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.