Groningen bedient nu dagelijks Londen, Kopenhagen en München

Nordica had al een vliegtuig gestationeerd op Groningen Airport Eelde, maar ook Stobart Air zet standaard een vliegtuig neer op het regionale vliegveld in het noorden. Dat meldt directeur van de luchthavendirecteur Marco van de Kreeke.

Stobart Air naar Londen Southend

Er wordt met Stobart Air drie keer per dag gevlogen van Groningen naar Londen Southend Airport. Stobart vliegt voor de Engelse regionale vliegtuigmaatschappij Flybe. 2 tot 3x per uur vertrekt vanaf het treinstation van Southend Airport een trein naar Liverpool Street Station, in het centrum van Londen. Vanaf £5 kun je hiermee in 55 minuten de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk bereiken.

Nordica naar München en Kopenhagen

Nordica vliegt 2x per dag naar Kopenhagen en 1x per dag naar München. Vanaf Kopenhagen Airport kun je het centrum van de stad met de metro voor een paar euro bereiken binnen 15 minuten. Vanaf München Airport is het centrum van de stad te bereiken met de trein. Deze trein kost €10,80, de reistijd is zo’n 55 minuten. Behalve dat bedient Nordica deze zomer Ibiza en Nice ook op wekelijkse basis.

Uitbreiding gunstig voor inwoners van het noorden

De uitbreiding is goed voor het noorden van Nederland, aldus Van de Kreeke. Het zijn zakelijke bestemmingen, waarmee de steun van de aandeelhouders, het bedrijfsleven maar ook de reisindustrie gegarandeerd is. Nu hoeven de inwoners van het noorden van Nederland niet meer naar Schiphol te rijden, de auto daar duur te parkeren en te wachten bij de beveiliging van de grootste luchthaven in het land.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.