Bestemmingen van Groningen Eelde Airport // seizoen 2018/2019

In het zomerseizoen van 2017/2018 zullen er 10 bestemmingen zijn waar naartoe wordt gevlogen, met dagelijkse vluchten naar Londen, Kopenhagen en München. In de winter van 2018 zullen er 3 nieuwe zijn, echter zullen er dan 5 tot 7 zomerbestemmingen wegvallen.

Bestemmingen zomer 2018 Eelde Airport

In de zomer van 2018 zal er met Transavia op de bestemmingen Faro, Kreta, Mallorca, Gran Canaria worden gevlogen. Bij sommige vluchten wordt er een tussenstop gemaakt in Eindhoven of Rotterdam. Verder kun je met TUI in de winter ook nog naar Gran Canaria, met Nordica dagelijks naar München en Kopenhagen, met Flybe dagelijks naar Londen en met Corendon Airlines naar zowel Heraklion als Antalya!

In de winter 2018/2019 zal Transavia naar Lanzarote en Tenerife vliegen. Verder vliegt TUI fly Netherlands vanaf de winter naar Gran Canaria.

Winterbestemmingen Eelde Airport

Londen Southend
Met Flybe kun je vanaf Eelde Airport naar Londen Southend Airport vliegen. 3x per dag, het hele jaar door. Via het treinstation op het vliegveld reis je vanaf Southend Airport in iets minder dan 55 minuten naar Londen Liverpool Street, een groot treinstation in het centrum van Londen vlakbij de Tower Bridge en de Tower of Londen. Ook de Big Ben, de Westminster Abbey, de Londen Bridge en Buckingham Palace liggen allemaal op loopafstand van Londen Liverpool Street, welke is aangesloten op het grote metronetwerk van Londen; the Underground.

München
Dagelijks kun je in de ochtend met de Estse luchtvaartmaatschappij Nordica van Groningen naar München. In de 1 uur en 20 minuten durende vlucht vlieg je in een Bombardier CRJ700 naar de hoofdstad van Beieren. De vluchten worden uitgevoerd met een LOT-vluchtnummer, omdat de vliegtuigmaatschappij gebruik maakt van de licentie van de Poolse maatschappij.

Kopenhagen
1 tot 2x per dag vertrekt er een CRJ700 of een CRJ900 van Groningen naar Kopenhagen. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 5 minuten en wordt, net als de vlucht naar München, uitgevoerd door Nordica. De vlucht naar de Deense hoofdstad wordt ook uitgevoerd met een vluchtnummer van LOT Polish Airlines, het zijn echter vliegtuigen en crew van het Estse Nordica.

Gran Canaria
Dit is een ander eiland op de Canarische eilanden. Ook hier: kunst, cultuur en parelwitte stranden. Ook populair met uitgaan, voor jongeren dus ook een ideale vakantiebestemming! Op woensdag vliegt er Boeing 737 vliegtuig van Transavia naar het Spaanse eiland. De hoofdstad van Gran Canaria (Las Palmas) is een must om te bezoeken! In de winter zal TUI fly Netherlands de route verzorgen met twee vluchten per week, op maandag en op zaterdag.

Tenerife
Iedere vrijdag; Tenerife met Transavia. Het is een van de zonnigste bestemmingen die Groningen Airport Eelde heeft. Het grootste Canarische eiland, en het vakantieparadijs om eens lekker tot rust te komen! Bezoek het toeristische zuiden of ga naar het meer lokale noorden met de hoofdstad Santa Cruz.

Het hele jaar door vliegt de 100% dochter van KLM (Transavia) met de Boeing 737 naar het Spaanse vakantie-eiland. Lekker eten, goed uitgaan, heerlijk zonnen en misschien is er zelfs nog tijd over om de bijna 4 kilometer hoge vulkaan El Teide te bezoeken!

Antalya
Heerlijk aan de Turkse Riviera, vanaf Eelde Airport kun je met Corendon naar Antalya toe. De Turkse stad is zeer populair bij zonaanbidders. Je kunt met Corendon Airlines naar de zonovergoten bestemming toe, door te vliegen op maandag of donderdag. Ook in de winter is het er nog erg lekker!

Vroegere bestemmingen en vliegtuigmaatschappijen

Vroegere luchtvaartmaatschappijen in het recente verleden zijn onder andere NLM, BMI Regional, Ryanair, Vueling en Wizz Air. Vueling vloog in 2013 de laatste vlucht naar Barcelona, Ryanair trok zich in 2015 terug van de luchthaven en Wizz Air hefde de verbinding met Gdansk in het voorjaar van 2018 op. Vroegere bestemmingen zijn onder andere Schiphol (met NLM), Stavanger, Londen Stansted, Aberdeen, Rhodos, Barcelona, Girona, Marseille, Milaan Bergamo, Dalaman, Salzburg, Innsbruck, Corfu, Bodrum, Kos en Gdansk.