Bestemmingen van Groningen Eelde Airport // seizoen 2023/2024

De impact van de pandemie heeft Groningen Airport hard geraakt. Van meer dan 200.000 bezoekers in 2019 naar hopelijk een terugkeer van velen in 2023.

Bestemmingen 2023 Eelde Airport

Heel 2023 zal er met TUIfly op de bestemming Gran Canaria worden gevlogen, 2x per week. Palma de Mallorca en Antalya vliegen ’s zomers 1x per week.

Verder kun je met Corendon in de zomer ook nog naar Antalya (3x per week), Heraklion (1x per week), Dalaman en Heraklion.

Blue Islands vliegt deze zomer naar Guernsey (Engeland), ook in de zomer van 2024 zal deze service terugkeren.

Albastar vliegt naar Mallorca, 1x per week.

Transavia vliegt naar Sälen-Trysil en Östersund in het winterseizoen van 2023.

Het winterseizoen 2023/2024 is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, zal het hier z.s.m. worden geüpdatet.

Winterbestemmingen Eelde Airport

Gran Canaria
Dit is een ander eiland op de Canarische eilanden. Ook hier: kunst, cultuur en parelwitte stranden. Ook populair met uitgaan, voor jongeren dus ook een ideale vakantiebestemming! De hoofdstad van Gran Canaria (Las Palmas) is een must om te bezoeken! In de winter zal TUI fly Netherlands de route verzorgen met twee vluchten per week, op maandag en op zaterdag.

Vroegere bestemmingen en vliegtuigmaatschappijen

Tenerife (oud)
Tenerife met Transavia. Het is een van de zonnigste bestemmingen die Groningen Airport Eelde heeft. Het grootste Canarische eiland, en het vakantieparadijs om eens lekker tot rust te komen! Bezoek het toeristische zuiden of ga naar het meer lokale noorden met de hoofdstad Santa Cruz.

Het hele jaar door vliegt de 100% dochter van KLM (Transavia) met de Boeing 737 naar het Spaanse vakantie-eiland. Lekker eten, goed uitgaan, heerlijk zonnen en misschien is er zelfs nog tijd over om de bijna 4 kilometer hoge vulkaan El Teide te bezoeken!

Antalya
Heerlijk aan de Turkse Riviera, vanaf Eelde Airport kun je met Corendon naar Antalya toe. De Turkse stad is zeer populair bij zonaanbidders. Je kunt met Corendon Airlines naar de zonovergoten bestemming toe, door te vliegen op maandag of donderdag. Ook in de winter is het er nog erg lekker!

Vroegere airlines
Vroegere luchtvaartmaatschappijen in het recente verleden zijn onder andere NLM, BMI Regional, Ryanair, Vueling, Loganair, Flybe en Wizz Air. Vueling vloog in 2013 de laatste vlucht naar Barcelona, Ryanair trok zich in 2015 terug van de luchthaven en Wizz Air hefde de verbinding met Gdansk in het voorjaar van 2018 op. Vroegere bestemmingen zijn onder andere Schiphol (met NLM), Stavanger, Londen Stansted, Aberdeen, Rhodos, Barcelona, Girona, Marseille, Milaan Bergamo, Dalaman, Salzburg, Innsbruck, Corfu, Bodrum, Kos en Gdansk. Nordica vloog tot en met het einde van 2018 dagelijks naar Munchen en Kopenhagen.

  • Nordica is gestopt met het aanbieden van vluchten vanaf Groningen Airport.
  • Flybe had een 3dagelijkse vlucht naar Southend (Londen), helaas is Flybe failliet (wel een doorstart gemaakt)
  • AIS Airlines biedt geen vluchten meer aan vanaf Groningen.