Bestemmingen van Groningen Eelde Airport // seizoen 2019/2020

In het zomerseizoen van 2019/2020 zullen er 10 bestemmingen zijn waar naartoe wordt gevlogen, met dagelijkse vluchten naar Londen en Kopenhagen.

Bestemmingen zomer 2019 Eelde Airport

In de zomer van 2019 zal er met Transavia op de bestemmingen Faro, Kreta, Mallorca, Gran Canaria worden gevlogen. Bij sommige vluchten wordt er een tussenstop gemaakt in Eindhoven of Rotterdam. Verder kun je met TUI in de winter ook nog naar Gran Canaria, met Nordica was het tot voor kort mogelijk om dagelijks naar München en Kopenhagen te vliegen. Nordica is echter gestopt met het aanbieden van vluchten vanaf Groningen Airport. Met Flybe kun je nog steeds dagelijks naar Londen.

Het winterseizoen 2019/2020 is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, zal het hier z.s.m. worden geüpdatet.

Winterbestemmingen Eelde Airport

Londen Southend
Met Flybe kun je vanaf Eelde Airport naar Londen Southend Airport vliegen. 3x per dag, het hele jaar door. Via het treinstation op het vliegveld reis je vanaf Southend Airport in iets minder dan 55 minuten naar Londen Liverpool Street, een groot treinstation in het centrum van Londen vlakbij de Tower Bridge en de Tower of Londen. Ook de Big Ben, de Westminster Abbey, de Londen Bridge en Buckingham Palace liggen allemaal op loopafstand van Londen Liverpool Street, welke is aangesloten op het grote metronetwerk van Londen; the Underground.

Kopenhagen
1 tot 2x per dag vertrekt er een BAE Jetstream 32 van Groningen naar Kopenhagen. De vlucht duurt ongeveer 1 uur e en wordt uitgevoerd door AIS Airlines. Het toestel heeft plaats voor 19 passagiers.

Gran Canaria
Dit is een ander eiland op de Canarische eilanden. Ook hier: kunst, cultuur en parelwitte stranden. Ook populair met uitgaan, voor jongeren dus ook een ideale vakantiebestemming! De hoofdstad van Gran Canaria (Las Palmas) is een must om te bezoeken! In de winter zal TUI fly Netherlands de route verzorgen met twee vluchten per week, op maandag en op zaterdag.

Tenerife
Iedere vrijdag; Tenerife met Transavia. Het is een van de zonnigste bestemmingen die Groningen Airport Eelde heeft. Het grootste Canarische eiland, en het vakantieparadijs om eens lekker tot rust te komen! Bezoek het toeristische zuiden of ga naar het meer lokale noorden met de hoofdstad Santa Cruz.

Het hele jaar door vliegt de 100% dochter van KLM (Transavia) met de Boeing 737 naar het Spaanse vakantie-eiland. Lekker eten, goed uitgaan, heerlijk zonnen en misschien is er zelfs nog tijd over om de bijna 4 kilometer hoge vulkaan El Teide te bezoeken!

Antalya
Heerlijk aan de Turkse Riviera, vanaf Eelde Airport kun je met Corendon naar Antalya toe. De Turkse stad is zeer populair bij zonaanbidders. Je kunt met Corendon Airlines naar de zonovergoten bestemming toe, door te vliegen op maandag of donderdag. Ook in de winter is het er nog erg lekker!

Vroegere bestemmingen en vliegtuigmaatschappijen

Vroegere luchtvaartmaatschappijen in het recente verleden zijn onder andere NLM, BMI Regional, Ryanair, Vueling en Wizz Air. Vueling vloog in 2013 de laatste vlucht naar Barcelona, Ryanair trok zich in 2015 terug van de luchthaven en Wizz Air hefde de verbinding met Gdansk in het voorjaar van 2018 op. Vroegere bestemmingen zijn onder andere Schiphol (met NLM), Stavanger, Londen Stansted, Aberdeen, Rhodos, Barcelona, Girona, Marseille, Milaan Bergamo, Dalaman, Salzburg, Innsbruck, Corfu, Bodrum, Kos en Gdansk. Nordica vloog tot en met het einde van 2018 dagelijks naar Munchen en Kopenhagen.