Bestemmingen van Eelde Airport

Alle bestemmingen van Eelde Airport staan hieronder.

In het winterseizoen van 2015/2016 zullen er vijf bestemmingen zijn waar naartoe wordt gevlogen. In de zomer van 2016 zullen dit er elf zijn.

[important]Je ziet dat Transavia met routes op 8 van de in totaal 12 bestemmingen hoofdgebruiker is van Eelde Airport. Ryanair heeft zich met ingang van het winterseizoen 2014/2015 helemaal teruggetrokken.[/important]

Winterbestemmingen Eelde Airport

Londen Southend
Met Flybe kun je vanaf Eelde Airport naar Londen Southend vliegen. 6x per week, het hele jaar door. Via het treinstation reis je vanaf Southend Airport in iets meer dan een uur naar Londen Liverpool Street. Dit is een station in het centrum van Londen, vlakbij de Tower Bridge en de Tower of Londen. Ook de Big Ben, de Westminster Abbey, de Londen Bridge en Buckingham Palace liggen allemaal op loopafstand van Londen Liverpool Street.

Gdansk
Twee keer per week kun je met Wizz Air naar Poolse stad aan de Oostzee vliegen. Gdansk wordt ook wel het pareltje van Polen genoemd. Vroeger was de stad Duits en vandaag de dag staan er zelfs grachtenpanden en Belgisch lijkende pleinen in de binnenstad van Gdansk. Je reist met Wizz Air vanaf Eelde Airport naar Gdańsk Lech Wałęsa Airport, een transfer naar het centrum van Gdansk neemt iets meer dan 30 minuten in beslag.

transavia boeingLanzarote
Met Transavia kun je het hele jaar door elke zaterdag naar Lanzarote vliegen. Het vliegtuig zal nog een tussenstop maken op Eindhoven Airport, daarna vlieg je direct door naar het Canarische eiland. De Spaanse cultuur gecombineerd met witte stranden, dat is toch het ideaalbeeld van een vakantiebestemming? Dat is dus Lanzarote en sinds 1 november 2014 mogelijk vanaf Eelde Airport!

Een boeing 737-800 van Transavia, oude/nieuwe livery

Gran Canaria
Dit is een ander eiland op de Canarische eilanden. Ook hier: kunst, cultuur en parelwitte stranden. Ook populair met uitgaan, voor jongeren dus ook een ideale vakantiebestemming! Op woensdag en op zaterdag vliegen er Boeing 737 vliegtuigen van Transavia met een tussenstop op Eindhoven Airport naar het Spaanse eiland. De hoofdstad van Gran Canaria (Las Palmas) is een must om te bezoeken!

Tenerife
Iedere vrijdag, Tenerife met Transavia. Het is een van de zonnigste bestemmingen die Eelde Airport heeft. Het grootste Canarische eiland, en het vakantieparadijs om eens lekker tot rust te komen! Het hele jaar door vliegt de 100% dochter van KLM (Transavia) met de Boeing 737 naar het Spaanse vakantie-eiland. Lekker eten, goed uitgaan, heerlijk zonnen en misschien is er zelfs nog tijd over om de 4 kilometer hoge vulkaan El Teide te bezoeken!

Antalya
Heerlijk aan de Turkse Riviera, vanaf Eelde Airport kun je met Transavia naar Salzburg toe. De Turkse stad is zeer populair bij zonaanbidders. Je kunt met maar liefst drie vliegtuigmaatschappijen naar de zonovergoten bestemming toe: Transavia, TUI en Corendon Airlines! Ook in de winter is het er nog erg lekker!

Bestemmingen zomer 2016 Eelde Airport

In de zomer van 2016 zal er met Transavia op de bestemmingen Algarve (of Faro), Antalya, Dalaman, Kos, Kreta, Mallorca, Gran Canaria en Lanzarote worden gevlogen. Bij de meesten wordt een tussenstop gemaakt in Eindhoven of Rotterdam. Verder kun je met TUI ook nog naar Antalya, met Wizz Air naar Gdansk, met Flybe naar Londen en met Corendon Airlines naar zowel Bodrum als Antalya!